Gjithmonë kur e shihni këtë recetë ju kujtohet festat e ndryshme ku mblidhet e gjithë familja.
Përbërësit e nevojshëm:
200 g miell
250 ml ujë
5 vezë
1 limon
50 ml vaj
gjysmë litër vaj (për tiganisje)
Për sherbetin:
500 g sheqer
250 ml ujë
2 sheqer vanilinë
1 limon
Mënyra e përgatitjes:
Vendoseni sheqerin në tigan dhe shtoni 300 ml ujë dhe limon të copëtuar. Kur të vlon shtoni 2 sheqer vanilje. Lini 2 deri në 3 minuta dhe fikeni. Hidh 250 ml ujë dhe 50 ml vaj në një tigan tjetër. Kur vlon, derdhni miellin dhe përzieni.
Lëreni të pushojë.
Vendosni brumin e ftohur në mikser dhe shtoni një vezë në të njëjtën kohë që brumi të humb të gjitha gungat dhe pak më rrallë. Derdhni vajin në një tigan më të madh dhe rrokullisni brumin me një shiringë.
Vaji duhet të jetë i vakët. E vendosi brumim e tullumbave dhe ato gradualisht fillojnë të piqen. Pasi që të piqen i leni për pak minuta të kullojnë nga vaji dhe pastaj i zhytni në sherbet. I leni të ftohen dhe në të njëjtën kohë ato e thithin sherbetin për aq sa kanë nevojë./gazetametro.net