Categories Kuzhina

Recetë: Brumi më i mirë për tullumba

Gjithmonë kur e shihni këtë recetë ju kujtohet festat e ndryshme ku mblidhet e gjithë familja.

Përbërësit e nevojshëm:

200 g miell

250 ml ujë

5 vezë

1 limon

50 ml vaj

gjysmë litër vaj (për tiganisje)

Për sherbetin:

500 g sheqer

250 ml ujë

2 sheqer vanilinë

1 limon

Mënyra e përgatitjes:

Vendoseni sheqerin në tigan dhe shtoni 300 ml ujë dhe limon të copëtuar. Kur të vlon shtoni 2 sheqer vanilje. Lini 2 deri në 3 minuta dhe fikeni. Hidh 250 ml ujë dhe 50 ml vaj në një tigan tjetër. Kur vlon, derdhni miellin dhe përzieni.

Lëreni të pushojë.

Vendosni brumin e ftohur në mikser dhe shtoni një vezë në të njëjtën kohë që brumi të humb të gjitha gungat dhe pak më rrallë. Derdhni vajin në një tigan më të madh dhe rrokullisni brumin me një shiringë.

Vaji duhet të jetë i vakët. E vendosi brumim e tullumbave dhe ato gradualisht fillojnë të piqen. Pasi që të piqen i leni për pak minuta të kullojnë nga vaji dhe pastaj i zhytni në sherbet. I leni të ftohen dhe në të njëjtën kohë ato e thithin sherbetin për aq sa kanë nevojë./gazetametro.net

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME