Categories Kuzhina

Rosnica me pulë

Rosnica me pulë

Përbërësit:

1 pulë

1 qepë e vogël

300 gr rosnica

3 lugë gjelle vaj ulliri

2 lgj gjalp

Kripë dhe piper I zi

Nenexhik

Përgatitja:

Pastrojmë pulën dhe e presim atë në copa. Në një tenxhere vendosim 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe kaurdisim copat e pulës. Shtojmë ujë të valuar dhe e lëmë të ziejë pak për 10 minuta. Më pas vendosim copat e pulës në një tavë dhe I pjekim në furrë për 20 minuta sa të zverdhet pak lëkura.

Ndërkohë kaurdisim një qepë të vogël të grirë dhe e shtojmë tek lëngu I pulës për të zierë. Në një tigan me 1 lugë gjelle vaj dhe pak gjalp kaurdisim rosnicat deri sat ë zverdhen pak. Shtojmë lëngun e pulës tek rosnicat dhe I trazojmë duke rregulluar shijen me kripë, piper e nenexhik nëse dëshironi. I lëmë të ziejnë për 10 minuta. I shtrojmë në tavë me mishin dhe nëse dëshironi mund të vendosni edhe për pak minuta në fuurë, ose I shërbeni menjëherë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME