fbpx
Lifestyle

8 mënyra se si të qëndrosh pozitiv/e në një situatë negative që të rrethon

Ti ndoshta karakterizohesh nga një tip pozitiv dhe plot pasione, por ndodh që ndonjëherë jeta të vendos përball situatave dhe eksperiencave shumë negative që të mërzisin. Nëse ndodheni pikërisht në këtë situatë, ja se si ta kaloni dhe të mos humbasësh pozitivitetin tënd nga një ndodhi e tillë.

Ti duhet me patjetër që t’i bësh vetes këto pyetje sepse do të të bëjnë të reflektosh:

1. A ja vlen të mërzitem për këtë gjë?

2. Cili është mësimi nga kjo eksperiencë?

3. Mos ndoshta po mendoj më tepër seç duhet?

4. Çdo gjë negative ka dhe një anë pozitive, kështu që pyete veten cila ishte ajo gjë pozitive?

5. Si të bëhem një person më i mirë pas kësaj eksperience?

6. Si mund ta kontrolloj situatën?

7. Çfarë mund të bëj konkretisht tani për ta bërë veten që të ndihet më mirë?

8. Si mund ta shoh situatën me dashuri?

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button