Përbërësit:
600 gr fileto pule
1 qepë
2 thelpi hudhër
2 patate
2-3 speca mix
Kripë + piper i zi
1 lgj salcë domate
1 1/2 lgj gjalp
1 1/2 lgj miell
250 ml qumësht
2 domate
Rigon
Vaj ulliri
Përgatitja:
Në një tigan kavardisim 2lgj vaj ulliri dhe qepë të grira imët. Kavardisim qepën dhe hudhrat të grira imët dhe patatet në kubikë me brinjë 1 cm. I kavardisim për 5 minuta së bashku me qepët, hudhrat dhe specat në kubikë të vegjël dhe vazhdojmë përsëri trazimin edhe 5 minuta të tjera
Lyejmë një tavë me pak gjalp dhe shtojmë në të perimet qe përgatitëm në tigan.
Në po atë tigan shtojmë dhe 1 lgj vaj dhe shtojmë mishin në kubikë, e kavardisim atë mirë derisa mishit të zbardhet. Rregullojmë shijen me kripë, pi-per të zi dhe 1 lgj salcë domate. I trazojmë së bashku duke I hedhur një lugë kafeje ujë, Në momentin që uji përthithet nga mishi e largojmë dhe shtojmë si shtresë të dytë mbi perimet në tavë.
Në një tigan salce shkrijmë gjalpin dhe miellin, I kavardisim së bashku dhe I skuqim me qumësht. Duke përgatitur një beshamel të plotë plus kripë dhe arrëmuskat dhe mbulojmë komplet sipërfaqen e mishit në tavë.
Presim domatet në gjysmëfeta dhe I vendosim në të gjithë sipërfaqen e tavës së spërkatur me pak kripë dhe rigon. Vendosim tavën në furrë për 15 minuta.
Pas 15 min nxjerrim tavën nga furra dhe e mbulojmë me djathë të butë kaçkavall, e vendosim përsëri në furrë për 5-6 minuta dhe më pas e nxjerrim dhe e shërbejmë të ngrohtë.