Categories Kuzhina

Tortë  e thjeshtë pa pjekje

Tortë  e thjeshtë pa pjekje

Përbërësit:

1 litër qumësht

2 pako puding vanilje

100 gr çokollatë e bardhë

4 lugë gjelle sheqer

50 gr gjalp

1 1/2 pako biskota pa yndyrë (të thjeshta)

50 gr kokos pluhur

Përgatitja:

Vendosim të ngrohet në zjarr 800 ml qumësht. Në një tas vendosim pudingun dhe sheqerin plus 200 ml qumësht, i tresim mirë dhe i shtojmë te qumështi. I përziejmë së bashku me vezët me qëllim që të na krijohet një krem homogjen. Sapo putingu të ketë marrë valë e fikim zjarrin dhe aty ku është shtojmë gjalpin, çokollatën dhe vazhdojmë përzierjen ngadalë me tel vezësh.

Vendosim në një tepsi si bazë biskotat. Shtojmë 2 garuzhde me pudingun me çokollatë. E spërkasim me pak kokos. E mbulojmë përsëri me një shtresë biskota. E mbulojmë me pudingun e mbetur dhe e spërkasim sërish me kokos. E vendosim në frigorifer për 1-2 orë dhe e shërbejmë të ftohtë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME